Kangrenist.com

Zeynep Değirmenci Sevgili Gelecekteki Kocam

Yazar: Kangrenist Tarih: 03/04/2017 Kategori: EDEBİYAT / Kitap Tavsiyeleri
Zeynep Değirmenci Sevgili Gelecekteki Kocam
Paylaş:

Merhaba yeni bir kitap yorumu ile karşınızdayım. Bu aralar okuma zevkime fazla aykırı kitaplar seçmeye başladım. Genelde roman ya da güncel kitapları takip eden biri değilim. Bu aralar, “hayırdır kendime” diyorum. Çünkü gözüme çarpan orada burada gördüğüm ne varsa okumaya başladım. Neyse gelelim kitabımıza 🙂


Sevgili Gelecekteki Kocam Kitap İncelemesi


Kitap genç nesli yakalar diye düşünüyorum. İlk başladığımda kapıldım diyebilirim olayların gidişatı sıradan bir kızın sıradan hayatı ve sonradan karşılaştığı bir adamla beraber değişmesi ile ilgili. Karakterimiz Nesil üniversiteyi bitirmiş ve işsizlikle beraber evde zamanını geçirmektedir. Nesil’in tatlı ailesine konuk oluyorsunuz kitabın içinde. Aynı yaşta olduğu bir dayısı var. Evin tek kızı olduğu ve artık yaşı da geldiği için kısmetler, iş bakmalar da devrede. O ise evlilik durumlarına hiçte sıcak bakmıyor. Fakat bilirsiniz kaderin bazen kapıyı tıklattığı zamanlar vardır. Bu zamanlar ya da karşılaşmaları da hiçbir zaman erteleyemezsiniz. Nesli’nin karşı komşusu olan ikiz kardeşler ile ilişkisi ve cam konuşmaları size samimi bir geçmişi hatırlatabilir.

Daha sonrasında Nesli Hanım liseden bir arkadaşının düğününe gider. Karakter olarak belli bir kalıba sahiptir ve kültürel değerlerini devam ettirdiği bir aileye sahiptir. Kendine göre konumlandırdığı kurallar ve davranışlar var. Başlarda bunlarla ilgili sıkıntılar da yaşıyor.

Ana kahramana denk düşen bayım ise Bedri isimli bir gençtir. Bedri öyle bir anlatılıyor ki aşık olmayan insanın bile aşık olası gelir. Bu kadar da olmaz diyorsunuz. Kafanızda görüntüler akıp gidiyor bir süre sonra. Gidişat olarak başlarda kitap gayet iyi başlıyor fakat ileriye gittikçe de yazara mı yazılanlara mı alışmaya başlıyorsunuz. Aslında okurken bir şaşırtmaca bekledim. Bir şeyler olsun, bir aksiyon meydana gelsin istedim. Maalesef ki öyle bir durum olmadı. Bu açıdan tatmin eden bir kitap değildi.

Zaten günümüz konseptine cuk diye oturan bir kitap olduğunu düşünüyorum. Sosyal medyaya dair güncel tüm uygulamalar ile ilgili bir köşe buluyorsunuz mutlaka. Bu arada yeni nesil annelerin pardon, eski nesil annelerin ellerine aldığı akıllı telefonla yeni nesli geride bırakacak kadar değişmesine alışamadım. 😀

Bu aralar bunu kendi annemde da görüyorum. “Bence de sen annesin yani, ne whatshappı!” neyse iyi ki annem bunu okumuyor. Sen çocuksun “karışma” derdi kesin. Demezdi ya da benim annem direk kızan anne kategorisinde. 😀

Neyse konuyu dağıtmadan devam edelim.  Nesli evliliğe karşı fakat arkadaşının düğününde esas oğlanı görüyor. Bir bakıyor, sonra bakmamak lazım diyor, bir daha bakıyor ama dahası olmayacak biliyor. Gidiyor otoparka, ooo yine mi esas oğlan. Bir tesadüf daha deyip geçiştiriyor. Aklından Bedri geçiyor sürekli fakat öğreniyor ki hayatında biri varmış. Emin olmadığı içinde kafasının bir yerine bu olayı kapatıyor. Fakat stresi gözüne vuruyor, doktora gidiyor. Bilin bakalım kimle karşılaştı?

“Yine esas oğlan ile”  aaa yine mi diyorsunuz işte bundan sonra olay kendini durağa almaya başlıyor. Gidişatı tamin edebiliyorsunuz. Bu yüzden sakin sakin okumaya devam ediyorsunuz. Bir ara yazar size küçük bir oyun oynuyor fakat ben kurgunun orada biraz sönük kaldığını düşünüyorum. Dramayı severim, abartılmış dramaya zaten bayılırım. Fakat yazarımız sanırım neşeli biri hep tebessüm edin diye yazmış.

Kitaba dair daha fazla detay vermek istemiyorum. Gerçi daha ne kaldı ki diyebilirsiniz bence daha çok şey var onuda okursanız görürsünüz. Aşağı kısa bir özet geçmek istiyorum. Olur ya okumadan direk konuyu öğrenmek istersiniz diye. Bilgi ve ip ucu olduğu için merakı kaçacak kişilerin aşağı satırları okumamasını önemle rica ediyorum. Yazarın dili 3243242 kadar uzun bir yazı oldu.

Bu arada unutmadan kitapta en çok sevdiğim şey şu oldu. Okurken sanki çok yakın bir arkadaşımın sıcak bir yaz anısını tebessümle ağzım açık dinliyormuş gibi hissettim. Lisede kızlar arasında çok olur bu, hanım kızlardan biri sevdiği adamı anlatır, olayları, diğerleri can kulağı ile dinler. Kitabı okurken bana en çok geçen his buydu. Fazla gülen, mizahtan anlayan bir tip değilim ben. O yüzden genel olarak okuyup zaman geçirmek için ideal bir kitap diye düşünüyorum. Ağır değil, yoracak bir kitapta değil. İllaki okunması gereken kitaplardan mı hayır ama okursanız suratınızda tatlış bir kaç gülümse yerleşir.

İşte böyle bir kitaptı… Bu arada görücü usulüne bakış açısı kazanmak içinde farklı bir getirisi olabilir. Bu arada kitabın sonunda güzel samimi bir uğurlama yazısı var. Watpad başlanmış, daha sonra kitap olmuş. Böyle işte bir kitabını daha arkadaşlarımdan biri önerdi daha sonra kısmet olursa okuruz herhalde. Sevgi ve muhabbet ile.


SEVGİLİ GELECEKTEKİ KOCAM KİTAP ÖZETİ


Merhaba yukarıda belirttiğim gibi kitabın genel bir özetini merak edenler ne oldu, neler gelişti kısmı için burası var. Eğer olay gidişatını öğrendikten sonra hevesiniz kaçacaksa bu özeti özellikle okumayın. 😀

İşte Nesli evlenme çağına gelmiş bir kızdır ailesine göre fakat böyle bir düşüncesi yoktur. Arkadaşının düğününde bir çocuğu görür ve beğenir daha sonrasına bir kaç kez karşılaşırlar. Görücü usulu görüşme ayarlanır ve yine karşılaştığı kişi beğendiği çocuktur. Bunun üzerine kader olduğunu düşünür ve aynı zamanda çokta mutlu olur. Çünkü tüm yaşı boyunca ilk kez böyle duygular tatmış ve birini sevmiştir. Bedir ve Nesli arasındaki ilişki kitapta işleniyor. Daha çok gerçekçi bir kurgu diye de düşünebilirsiniz. Karşılaşmalar sonucu birbirini seven iki insanın evlendiği aşamalar işleniyor. Çeyiz, kına düğün ve olaylar bu şekilde işleniyor. Bir güzel kızları oluyor, dayısı ile de Bedir’in kuzeni Betül evleniyor. Böylece mutlu sonla bitiyor kitap.

Kalbinizin güzelliklerle dolmasını diliyorum, yapacağınız olumlu olumsuz her tür eleştiri ileriye bir adım atmam için çok önemli. Kısaca yorumlarınızı bekliyorum. Oturaklı olduğu sürece eleştiriye de açığız icabında 😀

Yorumlar (2 Yorum)

  • Safiye Yaşar Erdiger

    Sanırım sosyal medya ile ilgili durum tespitleri ilginç olmuş.:)

    • Zaten yazarın yaşı da çok ileri bir yaş değil, içinde bulunduğu durumu güzel harmanlamış, yabancı hissettirmiyor. Biraz samimiyet ve sohbet havasında yazılmış olduğu için eksikleri kapanıyor. 😀

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?